Våre metaller og stener

Våre smykker lages i såkalt sølv 925. Det kan du se på stempelmerket på alle våre smykker. Allerede i 1314 påbød daværende kong Håkon V stempling av sølv i Norge. Stempelet skulle være en garanti fra gullsmeden om at sølvvaren var av riktig lødighet; 925 tusendeler sølv og 75 tusendeler kobber, også kalt sterling sølv.

Vi har også noen smykker som er forgylt med 24 kt gull samt noen smykker i rent gull. Disse er i 14 kt hvitt, rødt eller gult gull. Gullet får farge fra metallet som er innblandet legeringen. Gult gull har mer sølv innblandet enn kobber. Rosé gull derimot har mer kobber innblandet enn sølv. Hvitt gull har innblandet paladium, sølv og litt kobber.

Vi bruker mange ulike halvedelstener på våre smykker, bl.a ametyst (lilla), peridot (grønn), blå topas (lyseblå), citrin (gyllengul), månesten (hvit), rosenquarts (rosa) og røkquarts (gråbrun). Dette er alle ekte stener som finnes ute i naturen. Den blanke stenen vi bruker er cubic zirkonia. Den er populær over hele verden på grunn av sin store visuelle likhet til diamant. Cubic zirkonia innholder samme mineraler som en ekte sten, og er fremstilt i en ovn med samme trykk og temperatur som i naturen. Vi bruker både fasettslipte, roseslipte og cabochonslipte stener. Fasett- og roseslipen får frem et fantastisk fargespill, slik vi kjenner fra en diamant, mens cabochonslipen gir stenene en nydelig glatt overflate.

Noen av våre smykker lages med Swarovskikrystaller. Dette er luksusslipte krystallglass som kommer i mange forskjellige farger. Vi lagerfører 26 ulike farger slik at du kan velge den som passer deg aller best. Dette gjør at du blant annet på draktsølvet vårt kan skape et uttrykk som passer perfekt til akkurat din bunad eller festdrakt.

HOLD DEG OPPDATERT!