fbpx

FRI FRAKT FRA KR 1000 • PERSONLIG TILPASNING • TRYGG LEVERING • EKSKLUSIV INNPAKNING

Huldresølvs bunadsølv gjør beltestakken enda mer personlig og unik, men hva bør du tenke på når du skal kjøpe sølv?

Kjøp bunadsølv her.

Beltestakken er en av de få bunadene i Norge som gir muligheter for store variasjoner i både farger, stoff, broderi og bånd. Søljene til Huldresølv er laget med nettopp dette i tankene.
«Huldresølv er det vakreste sølvet. Og det er en fin mulighet til å gjøre bunaden personlig. Du skal føle deg stolt når du tar på bunaden. Bunaden skal komplimentere deg og gjøre deg vakker.     Det er viktig», sier daglig leder i Huldresølv, Annette Misje Bjerkøen.

Slik velger du bunadsølv
Utvalget av bunadsølv er stort og det er viktig at du finner bunadsølv som passer til deg og ditt utseende og til din beltestakk.
«Det første du må tenke på er at søljene skal passe både til bunaden og til deg selv. Den som skal bære bunaden kan med riktig bruk av bunadsølv få øynene til å skinne eller få stakken til å komme tydeligere frem. Ta gjerne frem farger som er nederst på stakken. Hvis du for eksempel har en rød beltestakk, bør du ta den fargen du har minst av på beltestakken for å fremheve den. «Bruk de fargede krystallene til å fremheve særskilte detaljer i bunaden din.» Flere tips finner du her.

Eidsvoll halssølje, Morgedal mellomsølje, Fossum sølje, Maler (her spesiallaget forgylt), Alexandria ring forgylt og Solveig ring

Kan brukes til alle bunader i Norge
Det er mange som kontakter Huldresølv og lurer på hva som er lov og hva slags bunadsølv de kan bruke til hvilken bunad.
«På en beltestakk har man stor frihet til å bruke det man syns er best og finest selv. Men det viktigste er at man har en halssølje og en stor sølje, bruk gjerne en rosesølje som hovedsølje.»
Rosesølje kan man bruke til alle bunader i Norge. Den er en av Norges aller eldste søljer, og har siden 1300-tallet nesten vært helt uendret. Rosesøljen er den søljen det selges mest av hos Huldresølv.
«Det jeg sier til kundene mine er at de skal tørre og våge. Tørr å gi din bunad et personlig preg, da blir du mer fornøyd med bunadssøljene og du føler deg vakrere. Folk er litt redde for å gjøre feil.»
Les mer om spennende kombinasjoner og en personlig touch her

Eidsvoll halssølje Lykkja byggkornring, Rosesølje, Seljord ørepynt og ring. Vinje halssølje, Lykkja bøheradrsring, Rosesølje med forgylte løv, Maler (her spesialbestilt forgylt)

Fint minne
Kjøper du bunadsølv i gave er det et evig minne du kan ta med deg videre i livet. Særlig til konfirmasjon er det populært med bunadsølv og tilbehør.
«Besteforeldre gir ofte bunadsølv i gave, de syns det stas å kunne bidra med en varig gave for resten av livet. Se vårt nydelige søljeutvalg her. Lykkja Bøheradsring og Lykkja byggkornring er søljer som tilhører Telemarksbunaden. Disse vakre søljene kommer i 6 ulike fargevarianter og du finner dem her.

På enkelte søljer har vi mulighet til å håndgravere med navn og monogram. Det er et veldig fint og evig minne. Et minne som du kan ta på deg når du skal være ekstra fin. Det er moro å gi en gave du vet kommer i bruk, og som blir satt pris på.» Ta kontakt med oss om du ønsker dette.

Vårt bunadssølv kommer i alle prisklasser, se våre konfirmasjongavetips
Er du ikke så nærme personen du skal gi gave til kan du fint gi mindre gaver som mansjettknapper, ring, ørepynt, beltespenner , halssøljer eller for eksempel ett sett med maler.
LES OGSÅ: Konfirmasjonsgave? Her er våre gavetips

Seljord ørepynt, Eidsvoll halssølje, Lykkja bøheradring, Rosesølje med forgylte løv, Eidsvoll Beltespenne og Seljord beltespenne. Våre beltespenner kan også brukes som jakkehekter

Sølje sett / bunadsølv pakker
For å gjøre det så enkelt som mulig har vi laget sett med søljer. Her er det valgfritt hvilken krystallfarge du velger, og du får hele 10% avslag i pris ved å handle et av våre Søljesett. Kjøp her

Sølje sett barn, Sølje sett Konfirmant 1

Ta vare på bunadsølvet
¬Det gjelder å ta godt vare på bunadsølvet, slik at det kan gå i arv fra generasjon til generasjon. Hva bør du tenke på når du skal pakke det vekk for sesongen?
«Oppbevar søljene i en tett zip-pose eller lufttett boks. Da holder de seg lenger og trenger ikke pusses like ofte», tipser Annette. Lar du bunadsølvet ligge framme, vil det til slutt oksidere. «Jeg anbefaler å bruke et ordentlig pussemiddel. Å gnikke og gnu er mer tidkrevende, men gir best resultat. Du kan kjøpe gode pussekluter hos ossLes om våre tips til å pusse sølvsmykker her

Sølvet kan brukes til annet en bunad
Det er ingenting som gjør Annette mer glad enn når noen bruker søljene til annet enn bunaden.
«Det er noen som er flinke og bruker sølvet sitt mye. De har en sølje som de liker veldig godt, og bruker den mer enn til bare bunaden. Det syns jeg er flott, da blir jeg glad. Søljene kan brukes på kjoler, sjal, skjerf, luer, jakker og kåper. Og det er klart da blir sølja mer i bruk og trenger mer stell. Men det er jo det vi ønsker.» Se hvordan Annicken Jørgens (Annijor) styler søljer til pen dressen her og her finner du gode tips fra sprudlende Elisabeth Halbjørhus her

Rosesølje, Fossumsølje, Anniken, Annijor

Det er ikke flaut å be om hjelp
Dersom du har problemer med å få bunadsølvet skinnende og pent er det ikke flaut å be om hjelp.
«Hvis du føler at du ikke får det til kan du komme til oss med sølvet. Det er viktig at søljene har samme glans for å få et pent helhetsinntrykk. Sølvet skal høre sammen, og hvis du trenger hjelp til dette kan du ta kontakt med oss

Lokal og bærekraftig produksjon

Våre søljer og smykker designes, støpes og lages på Huldreverkstedet i Skien. Dette gir oss en unik mulighet til å “skreddersy” bunadsølvet til deg og din bunad. Vi har et stort utvalg med krystallfarger, ferksvannsperler, turmaliner, bergkrystaller og stener som gjør at vi kan tilpasse søljen akkurat til deg. Trenger du hjelp til å finne den riktige søljekombinasjonen eller de riktige fargen, kontakt oss davel.

 

La deg fortrylle…

HOLD DEG OPPDATERT!