Konfirmasjonsgave? Her er våre gavetips!

Våren er konfirmasjonstid, og mange lurer på hva – og hvor mye – man skal gi i konfirmasjonsgave. Det er mye fokus på penger, men vi i Huldresølv heier naturlig nok på smykkegaven. Et fint smykke er et minne for livet og vil glede konfirmanten både her og nå, og lenge etter at pengegavene er brukt opp. Det passer også fint som en «tilleggsgave», ved siden av pengegaven. Vi har gjennomført en liten spørreundersøkelse her på Huldreverkstedet for å finne ut hvor mye det er vanlig å gi i gave, og deler våre beste gavetips.

Barn og barnebarn

Her varierer verdien veldig – fra 2000 kr og oppover. Bunadsølv er en flott gave dersom konfirmanten skal få bunad. På bildet ser du fantastiske FOSSUM sølje og ROSE SØLJE, som du får i flere farger, ellers anbefaler vi et fint smykke i tidløs design som hun kan bære med seg videre i livet. Våre nydelige ANNELI smykker med gullhjerte og zircona er veldig populære i alle aldersgrupper. Zirconen kan byttes med en diamant, og smykket selges også med sølvhjerte. Er det en trendy konfirmant vil vi anbefale de lekre KARA ørecreoler, de vil garantert falle i smak. Eller hva med Lysning armlenke, den er trendy, men samtidig klassisk i utseende som hun kan bære hver dag resten av livet. Bringebæret lokker om vår og glede.

Fra venstre: FOSSUM SØLJE, ROSESØLJE, KARA FORGYLT CREOL, LYSNING ARMLENKE OG ANNELI HALSJEDE MED GULLHJERTE

Ønsker du å gi bunadsølv som passer alle bunader til konfirmanten vil vi foreslå: Solveig ring med heng, Røisheim sølje, Eidsvoll halsølje, Seljord ring (velg mellom over 30 ulike Swarovski krystall varianter og nydelige Rosesølje med light sapphire Swarovski krystaller 

Ønsker du å gi gave med en spesiell betydning, er Hylja det perfekte valget. Hylja betyr sjule og sies å være opprinnelsen til navnet Hulder.  Hylja representerer det magiske og mystiske, men også den styrken og stoltheten som Huldra er kjent for. Tvunnet ring med rosenkvarts. Rosenkvarts er kjærlighetsstenen som gir plass til de rolige og blide følelser som fred , tilgivelse og skapertrang. Stenen symboliserer kjærlighet uten grenser, hjelper mot dårlige stråler og vibrasjoner – passer godt videre i livet. Løv ørepynt er en vakker ørepynt i trendy lyst sølv, symboliserer gleden av den norske naturen. Smykker med hjerter har en symbolverdi i seg selv: Annette anheng med gullhjerte og Tusenfryd ringer med matt gull og sølvhjerte

Niese og nevø

En konfirmasjonsgave til tantebarn ligger oftest på 1000 – 1500 kr, avhengig av personlig økonomi og hvor mange barn det er i familien. Smykker i moderne og tidløs design er et godt gavetips – veldig stas å ha på seg første skoledag etter konfirmasjonen! ELISE en klassisk og søt armlenke som appelerer til de fleste. Et mer trendy alternativ er VILJE halskjede, KULECREOLER og BREGNE ring. Bregneringen er i tillegg åpen, slik at du slipper å tenke på størrelsen. SELJORDRINGEN får du hele 32 ulike Swarovski krystaller og passer også veldig godt til bunad.

Fra venstre: ELISE ARMLENKE, VILJE FORGYLT HALSKJEDE, BREGNE RING, KULECREOLER OG SELJORD RING

Vennebarn

Konfirmasjonsgave til barn av venner og naboer varierer fra 200 kr til 800 kr, avhengig av hvor nære man er (og personlig økonomi, selvfølgelig). Våre TUSENFRYD-ringer er veldig populære og kan varieres i det uendelige. Hva med å gå sammen flere vennepar og kjøpe ringer i ulike farger? Vi har også flere øredobber som tåler bruk 24/7 – TUSENFRYD ørepynt med over 32 ulike Swarovski krystaller og velge imellom eller klassiske ROSETT ørepynt forgylt, som er like fin til bunad som til hverdags. KULERINGENE våre er også en bestselger, flotte både alene og sammen med andre ringer. En gave som aldri er feil er en klassisk 17.mai sløyfe, denne kan han eller hun ha i mange år fremover.

Fra venstre: TUSENFRYD RING, TUSENFRYD ØREPYNT, ROSETT ØREPYNT, KULERING og 17.MAI SLØYFE

Håper dette var nyttige tips! Sjekk også ut denne siden med GAVETIPS der vi har samlet alle våre favoritter i ulike prisklasser.