fbpx

Jubileumsdrakten til Oslo ble lansert for 20 år siden i år.

Tenk at alt startet med en flytur fra Paris..

Det var selveste ordfører Per Ditlev-Simonsen som mente at en jubileumsdrakt i anledning Oslos bursdag ville være en god idè. Tanken kom opp da Eva Lie tilfeldig møtte ordføreren og hans kone på flyplassen i Paris. Oslo ble jo 1000 år i år 2000 og dette måtte feires.

Hvordan skape en vakker drakt/bunad som falt i smak, hvordan kombinere by og land. Resultatet ble en vakker drakt med symbolikk i hver minste detalj. Stoffene til bunaden er etter mønster av tekstiler som ble laget ved Hjula Industrier på Sagene. Blomstene på båndene er å finne i Oslofloraen og smykkene, som er er laget i 925 sterlig sølv er spesialdesignet til  Jubileumsdrakten for Oslo i samarbeid med gullsmed og designer Elise Thiis-Evensen hos Huldresølv.

Sølvet har ulike motiver og former inspirert av Oslo og av Oslo sin skytshelgen St. Hallvard. Han er avbildet på blant annet alle jubileumsdraktene sine knapper og beltespenne for dame, mens pilene hans og møllehjulet går igjen flere steder. Tigerhodet på søljene og beltespennen til herre, symboliserer Tigerstaden. Søljene er prydet med glitrende Swarovskikrystaller og du kan velge imellom 3 ulike farger. Alle søljene lages på Huldresølvs verksted i Telemark.

Sølvet lages hos Huldresølv, men selges kun av Eva Lie Design, Heimen Rosenkrantzgate og Haugtussa, kontakt disse for å kjøpe det vakre sølvet. Trykk på bildet å se alle de vakre søljene.

les mer om drakten i boken Folkedrakt i vår tid. Trykk på bildet.

Bildene er tatt av: Trine Hisdal for Eva Lie Design. Modeller er: Marianne Haugli og Halvor Thorsnes

 

HOLD DEG OPPDATERT!