fbpx

FRI FRAKT FRA KR 1000 • PERSONLIG TILPASNING • TRYGG LEVERING • EKSKLUSIV INNPAKNING

Vi huldre elsker å bruke ekte stener i smykkene våre.

Ekte stener gjør smykket enda mer personlig, siden hver sten er unik og hver sten sies også ha en egen betydning eller “superpower”.

Har du ikke funnet din favorittsten enda, så kanskje vi kan hjelpe deg..

Våre vakre steners styrke og betydning

Like langt tilbake som steinalderen har de helbredende egenskapene til edelstener, deres skjønnhet og magi har blitt anerkjent og utnyttet. Edelstener har blitt antatt å forandre våre stemninger og/eller beskytte oss mot skade. Konger og dronninger ville ha edelstener satt i kroner og båret av gamle egyptere som amuletter og sjarm. Gresk mytologi refererer ofte til edelstener, og man har også oppdaget edelstener i gravene til kinesiske herskere. Det er funnet bevis på at edelstener ble brukt i sermonier av  indianerne, mayaerne og aztekerne. Stenene ble ofte slipt for fremheve deres skjønnhet. Vi kan ikke love deg at stenene oppnår det de sies å gjøre, men at de er vakre – det kan vi love.

Vi håper du lar deg fortrylle og finner dine favoritter…

AMETHYST
Hjelper mot søvnløshet, leddgikt, smertelindring og sirkulasjonsproblemer. Ametyst anses som edelstenen av meditasjon, fred, balanse, mot og indre styrke.

Mange anbefaler å sove med ametyst under puten for å forebygge søvnløshet og oppmuntre til å drømme. Det er også en helbredende stein, og kan gi lettelse og fred selv i møte med avhengighet og følelsesmessig traumer. Et annet pluss: Den antikke greske mytologien insisterer på at denne “nøkternhetsteinen” er en kur for beruselse.

Vi har Grønn og lilla ametyst, som vi fatter i Eva og Helena serien.

AQUAMARIN

Aquamarines navn kommer fra Latin for sjøvann og det ble sagt å roe bølger og holde sjømenn trygge til sjøs. Aquamarine antas å øke lykken i et ekteskap. Det har blitt sagt at mineralet gir bæreren av stenen beskyttelse mot fiender i kamp eller rettssaker og gjør også bæreren uovervinnelig og elskverdig. Akvamarin er også kjent for å frigjøre frykt, beroligende nerver og gi mental klarhet.

Vi bruker aquamarin i Vindel kolleksjonen. Cabuchonslipte aquamarin kan også fattes i Eva og Helena serien.

AVENTURIN

Hvis du er på vei til Vegas, kan du glemme “lady luck” – du vil ha en aventurin ved din side! Selv om det lekent omtales som en gambler stein, er Aventurinen nyttig for alle. Den sies å gi en høyere selvfølelse og gjør hopping ut av komfortsonen din mindre skummel.

Aventurin finner du i vår Vindel kolleskjonen.  Våre aventuriner har en fortryllende vårgrønn farge.

CITRIN
Citrin er den edelstenen som sies å gi bedre hørsel. Stenen fremmer også suksess og at du tenker klarere. Citrin er for tiden ikke i vårt faste sortiment, men vi har den på Huldreverkstedet, så ta kontakt med oss hvis du ønsker denne stenen. Den er for eksempel fantastisk i vår Alexandria ring.

GRANAT
Hjelper blod, hjerte og lunger. Den vakre dyprøde Granaten er kjent for å forsterke kjærlighet, lidenskap, sensualitet og intimitet. Generelt har granat lenge vært tenkt som den reisendes stein. Faktisk er Noahs Ark sagt å ha hatt en granatlanterne for å hjelpe navigere om natten. Granat sies å hjelpe til med vellykket forretning, oppmuntre til medfølelse og hjelpe på selvtilliten. Granat sies også å ha evnen til å helbrede blodet og oppmuntre til god sirkulasjon.
Vi bruker granat i Vindel kolleksjonen, en cabouchonslipt granat kan også fattes i Eva ringen.

JADE
Jade gir alltid lykke og betegnes derfor som gledesbringeren.   Jade sies å åpne opp for velstand og overflod. Stenen trekker urenheter ut av kroppen, og den kan med fordel plasseres over hovne kjertler eller for eksempel over benbrudd inni bandasjen

Jaden sies også å ha beroligende effekt på fortvilede og triste hjerter, for deretter å rense hjertet og gi en følelse av trygghet. Den gir også mentalt og fysisk overskudd, trygghet, beskyttelse og forsikrer deg om at du kan alt. Vi bruker en utrolig vakker grønn jade i vår Vindel kolleksjon. Tips! den er nydelig i vår tvunnet gullring.

LABRADORITT
Med den mystiske energien fra labradoritt, vil den gi deg en klarere vei til din fremtid. Labradoritt er en stein av magi og nysgjerrighet. Det å bære eller holde på Labradoritten hjelper deg å utnytte en høyere bevissthetstilstand. Det er også en beskyttende stein i tillegg til å tvinge deg til å bli mer klar over hva du virkelig vil.  Labradoritten-betydningen ble oppdaget på 1700-tallet, og refererer til regionen Labrador i Canada hvor steinen først ble utvunnet. Geologer ble umiddelbart fascinert av sin skimrende iriserende styrke og dype blågrønne nyanser. Men lenge før denne oppdagelsen trodde de innfødte menneskene at Labradorite krystallsteinsbetydning var forbundet med Aurora Borealis og dens spektakulære lysglimmer, det mest spektakulære synet på jorden.

Vi bruker labradoritt i vår Vindel kolleksjon

LAPIS LAZULI – himmelstenen

Lapis Lazuli er en fantastisk blå sten med jernvitritt som glitrer som nattehimmelen. Stenen blir ofte omtalt som  visdomsvokteren eller himmelstenen.

Selveste dronning Cleopatra som brukte det knuste pulveret fra Lapis Lazuli-krystallen i hennes øyenskygge. Stenen ble også brukt til å  dekorere gravene til King Tutt og andre berømte faraoer, og er med på å koble den fysiske verden med det åndelige riket. Hvis du dras mot Lapis Lazuli-krystallen, er det et tegn på at du er klar for åndelig transformasjon, som starter med å gå dypt inn i sjelen din for å oppdage dine dypeste ønsker. Når du mediterer med Lapis Lazuli-krystallegenskapene, vil det bidra til å utvide tankene dine ved å avsløre sannheten om ditt autentiske jeg. Lapis Lazuli, kjent som “Visdomsvokteren”, er en ideell stein for å sette intensjoner som involverer sannhet, bevissthet og intuisjon.

Himmelstenen finner du i vår Vindel kolleksjon

LARVIKITT – NORGES NASJONALSTEN
Larvikitten er kjent for sitt vakre fargespill i grå, mørkgrå, sort og blinkende blått. Stenen er utrolig sjelden og finnes lokalt her langs Vestfold og Telemarkskysten. Våre larvikitter er hentet i Larvik hos Lundhs labrador, som utvinner denne vakre naturstenen. Vår valgte variant kalles Royal. Larvikitten sies å styrke din intuisjon og kan også hjelpe mot stress og bekymringer.

Du finner denne flotte steinen i vår Vindel tvunnet serie.

MÅNESTEN
Det milde vakre skinnet fra Månestenen minner nettopp om månen. Månestenen sies å være en magisk sten som bringer elskere nærmere hverandre og forbinder deg med din guddommelige feminine og indre gudinne. Stenen fungerer som en “guide” som hjelper deg å gjøre det som er nødvendig for å bli mer balansert, sunn og synkronisert. Vi bruker vakre månestener i vår Vindel kolleksjon. Her har vi hvit og grå månesten, men hvis du ønsker kan vi også skaffe fersken månesten.

ONYX
Den glinsende vakre sorte Onyxen sies å hjelpe deg med å puste lettere, og gi deg balanse, selvtillit og beskyttelse til å ta ny steg. Onyxen vil hjelpe deg å se hva som tynger deg og frigjøre det fra livet ditt. Ved å forsterke dine beslutningsevner, oppfordrer stenen deg til å fokusere på det positive og ikke begrensningene. Vi fører cabouchonslipte onyx i Vindel kolleksjonen

PERIDOT
Den lysende vakre vårgrønne Peridoten er en lysstein. Den sies å hjelpe deg med å legge vekk giftige følelser som sjalusi og stress, og erstatte dem med  selvtillit og en strålende følelse av “mening”. Det fine med denne energien vil da skinne gjennom deg og gi deg en mer ekte og ren tilstedeværelse.

Vi har ikke peritdot i vårt faste sortiment, men kan levere denne lysende grønne stenen i Eva serien, Helena anheng og Alexandria ringen. Vi har også nydelige peridotfargede Swarovskikrystaller, som vist her på håndlagede Filigran sølje.

RØKQUARTS / RØYKKVARTS
Gir en følelse av trygghet og balanse. Beskytter auraen. Kan være hjelpe ved søvnløshet og kan også ha en lindrene effekt på smerter.

Den nydelige brune stenen håndfatter vi i Eva og Helena seriene i tillegg til de vidunderlige Alexandria ringene

ROSENKVARTS – KJÆRLIGHETSTENEN

Rosenkvarts med sin sarte rosa farge sies å ha en beroligende energi og være god mot spenninger og stress. Rosenkvarts symboliserer blind kjærlighet og også stå for nestekjærlighet.

Du finner vakre rosenkvartsstener i vår Vindel kolleksjon

GRØNN KVARTS

Grønn kvarts er en nydelig sten som sies å ha helbredende effekt når den bæres på kroppen. Grønn kvarts er også kjent for å stimulerer til kreativitet og  tiltrekke velstand og suksess.

Du finner roseslipte grønn kvart i vår Sukkertopp serie.

RHODONITE
“Keep calm and carry on” er budskapet som rhodonite inspirerer til. Når du opplever uro, sies rhodonitten å temme disse følelsene med sin “kjærlighet, jordnærhet og forståelse”. Stenen sies å hjelpe deg med å finne nye lidenskaper, tiltrekke deg en utfyllende kjærlighet og åpne hjertet for uendelig mange muligheter.

Den spennende rosa Rhodonittstenen finner du i vår kolleksjon Vindel, se bilde under Tigerøye

TIGERØYE
Tigerøye stenen sies å ha evne til å skjenke voldsom kraft, styrke og fokus, som en tiger… Tigerøye hjelper deg også med kraften til å satse på nye utfordringer.

Spennende Tigerøye har vi i cabouchonslipt sten i vår Vindel kolleksjon.

TANZANIT – MAGIENS STEN
Tanzanit  er hentet fra foten av berget Kilimanjaro i Tanzania. Denne vakre stenen er en av de mest spennende og ettertraktede stener i verden pga dens sjeldenhet og skjønnhet. Tanzanit er en variant av mineralet zoisit og varierer i farge fra blå, lavendel og lilla.
Tanzanit kalles magiens sten fordi den sies å ha evnen til å endre en mental eller følelsesmessig tilstand. Stenen finner du i vår Vindel kolleksjon

 

TOPAS
En av de kraftigste av edelstenene. Topas sies å legge til rette for balansen mellom følelser og beskytter mot grådighet. Hvis du føler deg engstelig eller utbrent, kan stenen hjelpe.

Denne svært allsidige steinen sies å tilpasse meridianene – eller energipunktene i kroppen, avlaste spenningen, og holde følelser i sjakk. Den blå versjonen av topas antas også å stimulere til ærlighet og tydelig kommunikasjon med seg selv og andre

Stjernetegn: Skytten, Jomfruen

Vi bruker Topas i Eva serien

TOURMALIN
Tourmaline sies tiltrekker flaks, suksess og velstand. Stenene sies å inspirere til kreativitet. Tourmalinene stimulerer også medfølelse, forståelse og positiv energi. Hvis du trenger å bli glad i deg selv, kan turmalin være din guide.

Vi bruker tourmaliner i Eidsvoll sølje, Fossum sølje og Lykkja bøhearradsring

FØDSELSSTENER/LYKKESTENER

Måned, mening og betydning
Fødselsstener er edelstener som følger med en fødselsmåned, som hver har en unik og historisk betydning. Gaver av edelstenesmykker med en kjæres fødselstein er veldig populære på grunn av ønsket om å bruke en vakker farge eller gi noe med personlig betydning. Det er mange legender og myter om helbredende krefter i edelstener og deres terapeutiske innflytelse. I følge disse sagnene hadde det å bære en edelsten i løpet av den tildelte måneden sin helbredende krefter.

Vi har ikke alle fødselstenene i vårt standardsortiment, men spør gjerne hvis du har noen spesielle ønsker, kanskje vi kan skaffe det: post@huldresolv.no

Vårt fantastiske sortiment av Swarovskikrystallfarger kan kanskje erstatte litt av gleden ved en fødselssten.

Januar
Granat – symboliserer vennskap og tillit. Granaten lager vi i vår Vindel kolleksjon. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale ruby eller siam, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

 

Februar
Ametyst – Antikke grekere mente at steinen beskyttet brukeren mot beruselse og gjorde dem i stand til å holde et balansert tankesett.  Ametyst kommer i flere ulike farger, men er mest kjent for sin vakre lilla farge. Vi har ametyst i vår EVA og Helena serie i lilla og grønn ametyst. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale ametyst, light ametyst, tanzanite og purple velvet, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

 

Mars
Aquamarine – symboliserer ungdommelighet, helse og håp. Aquamaringen minner om havet og denne vakre stenen er manges favoritt. Vi fører den i Vindel kolleksjonen vår. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale aquamarine eller pacific opal, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

April
Diamant – assosieres med kjærlighet. Vi fatter diamanter i Anneli serien, Kuleringer og Karlaringen. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale chystal, greige eller black diamand, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

Mai 
Emerald – har en rik grønn farge som lover vår. Den symboliserer gjenfødelse og love. Vi har ikke Emerald i vårt standarsortiment for øyeblikket. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale emerald, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

Juni
Har tre fødselsstener: Perle, månesten og alexandrite

Perler har alltid vært populære pga. deres skjønnhet, Alexandrite er en ekstremt sjelden og vakker sten og nydelige månestener kommer i et stort spekter av farger. Vi fører perler i Olivia perleanheng,Tusenfrydring med perle, Alhambra brosje, Heddal brosje, Fossum, Eidsvoll og Lykkja sølje. Månestener fører vi i vårt Vindel kolleksjon og Alexandrite er ikke i fast sortiment for øyeblikket. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale chystal, greige, black diamond, pacific opal og erenite, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

 

Juli
Ruby – kongen av edelstener og symbolerer kjærlighet, helse og visdom. Vi har ikke Ruby i vårt standard sortiment for øyeblikket. Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale ruby, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

August

Har to fødselsstener. Den lime grønne vakre peridot stenen sies å gi en ekstra kraft til brukeren av stenen og den spennende Spinellen sies å beskytte brukeren av stenen mot skade og berolige vemod. Vi har ingen av disse i vårt standard sortiment i dag. Men vi har noen Peridot på lager, hvis du ønsker denne i ditt Eva eller Helena smykke eller på den fantastiske Alexandria ringen.

Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale Peridot, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

September
Safir  – er en fantastisk klar sten som som oftest vises i blått, men kan også fås i rosa, gul og grønn. Saffir sies å beskytte dine kjære mot skade og representerer også lojalitet.
Vi har dessverre ikke Safir i vårt sortiment. Men liker du den dyp blå fargen. Kan vi anbefale London blue topaz, som du får i Helena og Eva serien og også vår Alexandria ring. Vi har også nydelige blå lapis lazuli og labradoritt i vår Vindelserie.

Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, kan vi anbefale Sapphire og light sapphire, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

Oktober
Har også to fødselsstener: Tourmaline og Opal. Tourmalin er en fantastisk sten som i en hel rekke med farger. Huldrene bruker Tourmaliner i vår Lykkja-, Eidsvoll- og Fossum sølje.
Opal er en utrolig spennende sten, som vi ikke har i vårt sortiment, men vi har den opal-lignende labradoritten, som vi lager i vår Vindel serie

November
Årets nest siste måned har også to fødselsstener: Topas og Citrin. Vi håndfatter nydelige blå topas og london blue topas i våre Eva og Helena smykker. Den varmgule Citrin stenen har vi for tiden ikke i vårt faste sortiment, men ta kontakt med oss om du ønsker den. Vi kan levere citrin i Alexandria, Helena, Vindel tvunnet og Eva serien
Ønsker du heller en glitrende Swarovskikrystall, velg fritt av sortimentet (som erstatning for citrin kan vi anbefale: sunflower, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår.

Desember

Er du født i årets siste måned har du hele 3 stener som er dine fødselsstener: Tanzanite, Zircon og Turquoise
Vi har ingen av disse stenene i vårt sortiment, men dette er en glitrende måned som fortjener glitrende detaljer, hvorfor ikke velge en av våre fantastiske Swarovskikrystaller, som vi fører i Tusenfryd, Seljord, Rose, Blomst serier i tillegg til bunadskolleksjonen vår

|

Kilder bl.a. American gem society, mystica.no,  bydengso.com og energymuse

HOLD DEG OPPDATERT!