fbpx

Beltestakk fra Telemark er en av de mest populære bunadene våre. På den har du stor frihet til å velge farger, bånd, broderier slik at bunaden blir tilpasset akkurat din smak og reflekterer din personlighet. Vi har et ønske om å tilby den samme valgfriheten til bunadsølvet, slik at dette også blir «skreddersydd».

Her gir vi deg tips til hvilke av våre søljer og bunadsølv som passer sammen.

Med vårt bunadsølv så har du to muligheter, enten å velge “serier” (dersom du liker at det matcher), eller mikse fritt etter smak og behag. Vi synes ofte det gir et flott uttrykk, og minner kanskje om slik det var i gamle dager, da man arvet og kjøpte litt herfra og derfra.

Her har vi noen eksempler på begge deler:

ROSESØLJE

Til venstre har vi satt sammen Rosesølje med forgylte løv, Filigran mansjettknapp og Eidsvoll halsnål. Krystallene er i en blanding av rose og ruby. Både Rosesølje og Eidsvoll halsnål kan også lages med løv i hvitt sølv, dersom du foretrekker det.

Til høyre ser du det klassiske settet: Rosesølje, Vinje halsring og Filigran mansjettknapp – alle med ametyst. Lekkert det også!

FOSSUM OG EIDSVOLL SØLJE

I bildet til venstre har vi kombinert Fossum sølje med Eidsvoll mansjettknapp og Seljord halsring. Fargene er i rosa, grønne og gyldne toner.

Til høyre ser du Eidsvoll sølje, mansjettknapp og halsnål – alle med fuchsia krystaller.

SELJORD SØLJE

Til venstre har vi kombinert Seljord sølje med Eidsvoll mansjettknapp og Vinje halsring. Krystallene er light colorado topas og light rose.

Til høyre ser du Seljord sølje, halsring og mansjettknapp, alle med fuchsia krystaller.

Morgedal sølje

Morgedal sølje er en vakker, tidløs og tradisjonell sølje som mange vil kjenne igjen. Denne søljen har lange tradisjoner, og inspirasjonen er hentet fra gamle søljer. Morgedal sølje er en mellomsølje, dvs at den kan brukes som en stor halssølje, en liten rosesølje eller rett og slett imellom hals- og rosesølje. Den er også velegnet som herresølje. Her har vi satt den sammen med flere av våre bunadssmykker som fint lar seg kombinere med hele vårt sortiment. Røisheim sølje, Seljord ørepynt med heng, Solveig ring med heng og Solveig ring.

LYKKJA BØHERADSRING OG LYKKJA BYGGKORNRING

Tradisjonelt brukt på Øst-Telemarksbunader, men disse er så flott at den fint kan brukes på andre bunader og drakter også. Lykkja bøheradsring og byggkornring er begge designet til ære for vårt 25 års jubileum (2019) og er rikt dekorert.

På Bøheradsringen er hvert enkelt løv, ferskvannsperle, sten, swarovskikrystall og bergkrystall er festet for hånd av våre gullsmeder. Lykkja har samme form som gamle tradisjonelle bøherradsringer, men vi har selvfølgelig tilført litt ekstra “Huldremagi”. Hver enkelt sølje blir helt unik i og med vi bruker ekte stener, turmaliner, ferskvannsperler og bergkrystaller. Alle søljer blir individuelt laget og er unike, stener og fargenyanser i hengene vil variere litt fra sølje til sølje.

Byggkornringen
En eventyrlig og tradisjonsrik sølje, laget med den karakteristiske formen og vakre byggkorn hengene akkurat slik byggkornringen alltid har vært, men her har vi også tilført litt “huldremagi”

Begge søljene kommer i fargene: gyllen, grønn, blå, rød, rosa og lilla. Har du spesielle fargesammensetnings ønsker ta kontakt med oss.

Er det noe du lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt – enten til en av våre forhandlere eller send oss en epost: post@huldresolv.no.

HOLD DEG OPPDATERT!